Berekent KamerLeuven makelaarsvergoeding/bemiddelingsvergoeding?

Geen makelaarsvergoeding/bemiddelingsvergoeding

KotLeuven is een online huurmarkt en geen bemiddelaar/makelaar. Huurders en kot-aanbieders ontmoeten elkaar hier op eigen initiatief. KotLeuven bemiddelt dus niet en vraagt geen bemiddelingsvergoeding/makelaarsvergoeding.

Aan kot-aanbieders in Leuven vragen wij geen marketingvergoeding voor het aanbieden van hun kot in Leuven. Een kot-aanbieder kan gratis een kot plaatsen in Leuven. Huurders kunnen ook gratis een kot-oproep plaatsen in Leuven, waarmee huurders aangeven dat ze opzoek zijn naar een kot in Leuven, huurders kunnen ook reageren op koten in Leuven. Op www.kamerleuven.be betaal je dus alleen als je ervoor kiest om gebruik te maken om te reageren op een huurder die een oproep heeft geplaatst op kotLeuven of te reageren op een advertentie van een kot in Leuven.

Kosten makelaar/bemiddelaar en contractkosten Als je als huurder voor een kot kiest die door een makelaar/bemiddelaar is aangeboden in Leuven, kan deze makelaar/bemiddelaar wel een makelaarsvergoeding/bemiddelingsvergoeding, contractkosten of andere kosten vragen. Particuliere verhuurders in Leuven kunnen contractkosten vragen voor het opstellen van de huurovereenkomst. Als je meer wil weten over de vergoeding die een kot-aanbieder vraagt voor zijn diensten, kun je dit bij de betreffende aanbieder zelf navragen.

KotLeuven raadt je aan om vooraf te vragen aan de kot-aanbieder of er bijkomende kosten zijn of vergoedingen worden gevraagd als je de kot afneemt of bezichtigd.

Voorkom ongewenste kosten en communiceer duidelijk met elkaar!

Alle veelgestelde vragen